21-08-2017, 12:48
Unmade In Edith Copenhagen Muts Donkergrijs rxdeWoQBEC

BARNEVELD/ARNHEM (APA) De Arnhemse rechter heeft een 43-jarige Barnevelder veroordeeld tot een werkstraf voor het mishandelen en bedreigen van zijn - inmiddels - ex-vriendin. Bij een huiszoeking vond de politie ook een verboden stroomstootwapen bij hem. Vanwege een foutje wordt hij daarvoor niet veroordeeld.

HUISZOEKING De politie deed de huiszoeking op 5 april van dit jaar, maar op papier staat dat het wapen op 5 januari in beslag is genomen. De inval in zijn huis vond plaats omdat zijn ex-vriendin aangifte tegen de Barnevelder had gedaan. Tussen februari en april zou hij haar twee keer hebben mishandeld. Hij gaf haar een stoot met zijn ellenboog en zou haar een bloedneus hebben geslagen. In beide gevallen waren er geen getuigen. Omdat de dader alleen het eerste voorval bekende, is hij voor de bloedneus vrijgesproken.

De 43-jarige verdacht zijn vriendin ervan dat ze vreemd ging. Hij bestookte haar in die periode ook met bedreigende berichtjes. Hij zou kogels op haar afschieten en met een mes op haar insteken. Voor een doodsbedreiging werd hij vrijgesproken. In een van de berichtjes had hij de tekst 'moordvoorbereiding is al een paar jaar' geschreven. Zijn advocaat betoogde dat dat in een hele andere context was. De rechter ging daarin mee.

MISHANDELING De Barnevelder is al eerder veroordeeld geweest voor zware geweldsdelicten. Zo kreeg hij in 2013 een jaar cel voor zware mishandeling. De rechter woog dat mee, zodat hij niet weg kwam met de boete waar zijn advocaat om vroeg. De 43-jarige kreeg een werkstraf van 80 uur opgelegd. Daarvan is de helft voorwaardelijk.